

Launde Deanery Synod Agenda

Tuesday 15th July 2025 19:15 Refreshments/ 19:30-21:30 Synod meeting Tugby Village Hall

INTERIM OVERSIGHT MINISTER: Revd Crystal McAllister

CO-CHAIR: Mrs Madeleine Wang

SECRETARY: Mrs Wendy Lewis

O7980020012

Pioneercrystal136@gmail.com
madeleine.v.wang@gmail.com
wendy.lewis@leicestercofe.org

1.	Meeting with Archdeacon Richard Worsfold	<u>19:30</u>
	Launde Minster Community Oversight Minister appointment profile	30 mins
	Welcome (MW) Following the end of the above item the Synod will be joined by Revd Crystal McAllister, the Interim Oversight Minister - Introduction	20:00 10 mins
	, ,	
2.	Opening Worship (Keith Evans, Billesdon)	20:10 10 mins
3.	Business To note: Apologies for absence	20:20
3.1	Approval of previous minutes of Deanery Synod meeting held 27 th February 2025 (MW) (Appendix 1 - Minutes)	10 mins
3.2	Matters arising from the minutes (MW)	
3.3	Answers to written questions submitted in advance of the meeting (by 11 th July)(CMcA)	-
4.	Future Planning (CMcA) Intergenerational Hub, Growing Faith Minister – implement discipleship pathways, children and young people Fresh Expression of Church; planned and led by all generations, growth of children and young people's ministry across the Minster Community. Service plans – a view to implement a pattern that is realistic and manageable for all	20:30 20 mins
5.	Minster Community News (All)	20:50 20 mins
6.	Communications (CMcA) Best practice of sharing news to the whole Minster Community to encourage unity and rootedness within the Minster Community.	21:10 3 mins
7.	Safeguarding (CMcA)	21:13 2 mins
8.	News from Leicester Diocese (MW) written report	21:15 5 mins
11.	Closing Prayer	21:20 5 mins
12.	Next Meeting -	
	Deanery Synod – Wednesday 8 th October 2025 at Tilton-on-the-Hill Village Hall Standing Committee – Thursday 18 th September 2025 on Zoom	

Forthcoming events within the Deanery Minster Community -

- ♣ Deanery Services (Gaulby Church Sunday 31st July 11am, Sunday 30th November where?)
- **↓** Launde Minster Community of Practice (7:30 9pm Monday 21st July, 18th August, 22nd September)
- **↓** Launde Minster Community Co-ordination Group (7:30pm − Monday 13th October, 10th November)